FRANZ BÖRGMANN

 

1. ​Es tracta d’un personatge secundari però que té una gran importància dins de la història.

 

2. ​Descripció física: En Franz, tal i com el descriu subtilment en Viktor des de l’inici de la història, a diferència d’ell, té els cabells rossos, els ulls blaus i la pell pàl·lida. Mesura 1,82 i seria, juntament amb l’Angie, un exemple d’ideal de raça ària segons la ideologia nazi. La seva constitució física és molt corpulenta. Porta bigoti i sembla més gran del que és. En definitiva, seria l’antagonista físic del personatge d’en Viktor.

 

3. ​Descripció psicològica: En la narració d’en Viktor no s’explica res sobre la personalitat d’en Franz que l’hagués pogut enamorar, però clarament es veu que són pols oposats. Com l’Angie, en Franz està influenciat per la seva família, que també és d’origen alemany. En cap moment es planteja si la ideologia nazi és bona o dolenta i se’n fa partidària i s’involucra de seguida, tant, que acaba perdent la vida  a costa d’ella. A nivell sentimental, ell estima molt més l’Angie que ella a ell. En part seria pel fet que ella també és un molt bon partit, però realment s’enamora d’ella. Amb la guerra, acaba posant d’una manera o altra el seu servei militar per davant de la seva relació amb l’Angie. Marxa a Polònia convençut que tornarà i que es casarà amb la seva promesa però acaba morint. En cap moment va sospitar que l’Angie estigués enamorada d’un altre home, ja que, d’acord amb la seva personalitat, veia l’Angie com algú que sempre tindria al seu servei, sense plantejar-se el que ella li agradaria o el que voldria, ja que estava convençut que els dos eren iguals. És molt segur de si mateix i sap amb escreix que passa per damunt dels altres amb diferència, però en el moment que uns companys seus peguen en Viktor en un carreró, ell mostra la seva bondat i el protegeix per salvar-lo gràcies a la seva superioritat.

 

4. ​Adjectius que defineixen al personatge: confiat de si mateix, elegant, atractiu, orgullós...

 

5. Petita biografia: No es coneix gaire la vida personal d’en Franz, ja que en Viktor no narra gaires fets seus al llarg de la història. El que se sap és que és dos anys major que l’Angie i que en Viktor, i que la seva família és alemanya. Igual que l’Angie, estudia a la Universitat d’Amsterdam però tampoc li cal fer grans esforços per guanyar-se la vida. Amb l’inici de la guerra, recolza totalment el partit nazi i s’involucra en ell. Acaba sent membre de la SS i decideix posposar el casament amb l’Angie. Finalment, mor el setembre de 1942 en una operació militar a Polònia.

 

6. ​Relació amb la resta de personatges: És el promès de l’Angie i l’amor platònic d’en Viktor. Juntament amb aquests dos forma part del peculiar triangle amorós d’aquesta història.

 

7. ​Funció del personatge: Tal i com s’ha dit a l’anterior punt, aquest personatge és essencial pel funcionament de la trama de la història pel paper tan diferent que té en la vida dels dos personatges principals: un el té i no l’estima i l’altre l’estima però li és del tot impossible tenir-lo.

 

8. ​Reacció del públic amb el personatge: En un primer moment, al lector  li serà una mica indiferent l’existència d’aquest personatge, tot i que pot arribar a pensar que en Viktor està gelós d’ell pel fet que sigui el promès de l’Angie sense que aquest mostri cap afecte per ella. Però d’aquesta manera es podrà veure com de molt la societat està mentalitzada amb els clàssics rols dels tres personatges que formen un triangle amorós en una història. Al final de tot, però, s’adonaran de la importància d’aquest personatge pel protagonista, el qual ha amagat els seus sentiments al lector tal i com ho va haver de fer en la seva joventut.

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.