IL·LUSTRACIÓ 5: VIKTOR TOCANT LA VIOLA

Aquesta és la il·lustració de la qual en tinc més esbossos i proves, els quals es poden veure tots en els annexos. La idea original és a partir del primer esbós que vaig fer d’en Viktor tocant la viola, ja que encara estava buscant un estil per a les il·lustracions. Vaig estar repetint una vegada i una altra en Viktor en la mateixa posició, però amb tècniques i estils diferents fins a arribar a aquest dibuix final.

 

També haig de dir que aquesta és la il·lustració que, per fàcil que sembli, més m’ha costat de realitzar, ja que en les proves sempre havia representat en Viktor de perfil, i llavors mai no m’agradava com li havia dibuixat el nas, o els braços eren massa llargs, o la viola massa gran o la il·lustració en si no transmetia l’emoció que volia.

 

Finalment, vaig decidir deixar de repetir els mateixos errors i canviar simplement la posició del personatge: tenint així una visió d’ell de ¾ i no de perfil total. D’aquesta manera, a l’hora de dibuixar la resta del cos, va ser més fàcil, i la incorporació de més taca interior i de més línies de construcció han aportat al dibuix un cert dinamisme i sensació de moviment que buscava, ja que anteriorment la figura semblava totalment rígida en plena acció.

 

Pel que fa a tot allò que l’envolta, hi ha la presència de molta taca exterior perquè, tot i que ell ja no li importa el seu voltant per la mort d’en Franz, encara es preocupa per en Parviz i la Johanne, els quals els ha amagat en llocs que ja tenia previstos del pis. A més a més, en la història descriu com sentia a la perfecció els crits dels jueus del mateix edifici, el so de les metralletes dels nazis i les passes de com aquests pujaven fins al seu pis. Així doncs, tot i fer el que desitjava fer per últim abans de ser arrestat, tocar la viola, ni el seu interior ni el seu exterior està en pau. És el moment en què ja no té cap mena d’esperança, però encara està molt preocupat i angoixat.

 

Per últim, a la part superior dreta, hi he representat l’estrella de David en blanc, ja que per l’injust i irracional motiu de ser jueu ell i milions de persones més han de morir.

 

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.