Johanne Lattner

1. És un personatge secundari.

 

2. Descripció física: Igual que en Viktor, prové d’una família jueva, per tant, els seus trets facials són clarament jueus. Té el cabell de color castany  fosc i els ulls marrons. És de constitució prima i feble i no passa de 1,60.

 

3. Descripció psicològica: Té una personalitat molt similar a la d’en Viktor, és per això que encaixen tan bé. La Johanne és humil i es comporta d’una manera molt similar a la del seu millor amic, encara que ella és més extravertida. És sincera i compromesa amb tot el que fa. Té molta cura d’en Viktor i el tracta com un germà més o com si realment fos la seva parella sentimental. A diferència d’ell, la Johanne estava més alerta la temporada en què en Viktor estava en depressió i els nazis arrestaven i liquidaven els jueus d’Amsterdam. En aquest sentit, ella va ser la més responsable dels dos, tot i que va decidir sortir del seu amagatall ja que en si en Viktor no se salvava, ella tampoc.

 

4. Adjectius que defineixen el personatge: humil, sincera, extravertida, madura, independent, amorosa,...

 

5. Petita biografia: La Johanne prové d’una família humil d’ascendència jueva. Se’n va de França per anar a estudiar a la Universitat d’Amsterdam, igual que en Viktor, ja que part de la seva família era d’Holanda. Com en Viktor, volia anar-se’n a un altre país a treballar, tot i que en la història es desconeix per a què estudia. Passa a ser la companya de pis del protagonista per la bona connexió que tenen. A més a més, ella és l’única persona que coneix l’autèntica orientació sexual d’en Viktor i la persona de la qual està enamorada. Per protegir-lo, l’ajuda a ocultar aquest secret fent-se passar cara al públic com la seva parella sentimental. Els dos s’enfronten al dia a dia de la guerra i cada vegada tenen més complicacions per fer la seva vida normal per ser jueus. La Johanne i en Viktor acaben acollint en Parviz al seu pis. Quan els nazis entren al seu edifici per arrestar tots els jueus habitants, ella decideix entregar-se juntament amb en Viktor, tot i haver tingut l’oportunitat d’amagar-se a l’amagatall que el seu amic va fer per a ella i salvar-se, igual que en Parviz. La van separar a Amsterdam d’en Viktor el 26 de maig de 1943 i la van transportar al camp de concentració de Mauthausen, Àustria. Finalment mor el 3 d’agost de 1943 a Auschwitz, Polònia.

 

6. Funció del personatge: La Johanne realitza la important funció de la major amistat que en Viktor té. Sense ella en Viktor hagués afrontat d’una manera ben diferent la situació de viure en plena guerra i ser-ne la principal víctima. A més a més, potser si no existís aquest personatge, en Viktor no s’hagués enfadat tant amb l’Angie en assabentar-se que aquesta el va enganyar amb la data de mort de la seva amiga per gelosia i enveja d’ella per pensar-se que era realment la seva parella sentimental.

 

7. Reacció del públic amb el personatge: De ben segur que la Johanne serà vista pel lector com la promesa del protagonista tot i, ho remarco molt, no dir en cap moment que es tractava de la seva parella, ja que en Viktor només diu a l’inici “la meva ànima bessona” i “érem feliços tenint-nos l’un a l’altre”. Potser el públic pot arribar a pensar que, amb la suposada mort de la Johanne que l’Angie anuncia a en Viktor, aquest s’enamori d’ella ja que els dos s’han quedat sense parella.

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.