PARVIZ KELLER

 

1. És un personatge secundari.

 

2. Descripció física: El físic d’aquest personatge no es detalla en la narració del protagonista, ja que per ell no és d’important rellevància. A grans trets, en Parviz tindria l’aspecte d’un nen jueu de set anys, amb cabell negre i ulls molt foscos i grans.

 

3. Descripció psicològica: Pel que es diu d’en Parviz en la narració d’en Viktor, és un nen que és víctima de ben aprop de la guerra però que sembla que sap controlar la situació. Primer de tot, perquè, dins de la desgràcia, té bona sort en el sentit que primer té en Viktor i la Johanne que cuiden d’ell i després troba l’Angie que l’acull i que, posteriorment, l’adopta. En aquest sentit, en Parviz és una víctima de la guerra perquè perd els seus pares i perquè s’ha de veure obligat a amagar-se, però en cap moment arriba a cap punt en el qual hagi de fer grans esforços per sobreviure, ja que en el moment que passa a viure a casa l’Angie viu el dia a dia amb totes les comoditats. Tot i que en la història no s’explica explícitament, és obvi que en Parviz pateix per la pèrdua dels seus pares, ja que, a més a més, és massa petit per entendre què se n’ha fet d’ells. Per tant, quan viu a casa dels Wilhelm, els seus pilars emocionals són en Viktor i l’Angie, els quals són les seves noves figures parentals i tot el que li queda. La seva estabilitat emocional i la seva felicitat depenen d’aquests dos personatges, per tant, no suporta que s’enfadin, ja que ell necessita la unió d’ells dos. Per l’experiència de la guerra, la qual el deixa sense els pares biològics i passa per dues famílies d’acollida improvisades (Vikor i Johanne / Viktor i Angie), i la posterior marxa d’en Viktor, deixa en Parviz amb una infància marcada, la qual suposo que donarà pas a una preadolescència forta i més madura per les experiències viscudes però, de totes formes, marcarà la seva vida.

 

4. Adjectius que defineixen al personatge: innocent, sincer, tímid...

 

5. Petita biografia: En Parviz és l’únic fill del matrimoni Keller, els quals vivien al costat d’en Viktor i la Johanne. El pare del nen va ser un dels primers jueus d’Amsterdam en ser detingut. Poc després, la seva mare va ser transportada a un camp de concentració, així que en Viktor i la Johanne el van acollir quan tenia només set anys. En Parviz va aconseguir salvar-se de la detenció de jueus que van dur a terme els nazis a l’edifici on vivia, el 26 de maig de 1943. En Viktor el va salvar amagant-lo en un fals calaix de la cuina, i quan els soldats alemanys van entrar al seu habitatge, es van endur en Viktor i la Johanne. Per sort, abans que els nazis tornessin per metrallar cada estança de l’edifici, l’Angie va entrar al pis i el va salvar, ja que el nen li podria explicar coses sobre el seu estimat Viktor. Va ser acollit per l’Angie, la qual el va amagar a casa seva. Més tard, amb la tornada d’en Viktor a Amsterdam, va viure el seu dia a dia del que quedava de guerra amagat i aïllat de tot en la casa dels Wilhelm. Durant aquella temporada, en Viktor va fer tot el possible per ajudar-lo en el seu aprenentatge, ja que havia quedat totalment exclòs de l’escolarització corresponent a la seva jove edat. En Parviz, tot i no saber exactament el que estava passant en aquells anys d’horror, es sentia, per fi, a gust en la seva nova llar i amb la seva nova família. No suportava quan en Viktor i l’Angie es discutien, ja que ells dos havien passat a ser els seus nous pares i els únics ésser estimats que tenia. En haver acabat la guerra, en Viktor, a qui més estimava dels dos, se’n va anar i no el va tornar a veure fins dotze anys més tard. En aquest temps, mai no va deixar de costat a l’Angie. La va ajudar a refer la seva vida i, finalment, els dos se’n van sortir. Ell va passar a ser oficialment el seu fill adoptiu i, anys després, va tenir una germana, la Viktoria.

 

6. Funció del personatge: En Parviz és un personatge clau en la segona meitat de la història perquè fa de pont entre la tensa relació que va augmentant entre l’Angie i en Viktor. Per una banda, en Viktor ja no suporta més l’Angie, i té claríssim que en acabar la guerra se n’anirà per sempre més del seu costat. Però per l’altra, en Parviz és el punt de connexió més emocional que hi ha entre aquests dos personatges, ja que ell els veu com les noves figures parentals en què troba l’amor i l’estima que la guerra li ha pres. Tot i estimar molt en Parviz, en Viktor marxa i  deixa el nen amb l’Angie, ja que aquella no era la vida que li corresponia.

 

7. Reacció del públic amb el personatge: Tal i com s’ha dit anteriorment, el personatge d’en Parviz serveix com a un obstacle més en la relació d’en Viktor i l’Angie, ja que la relació que tenen aquests dos personatges no és la que en Parviz desitja que tinguin. Crec que el públic sentirà més estima cap a aquest personatge en un punt de la història en què en Viktor es mostra no tan dòcil i bastant distant del caràcter que normalment presenta tenir al llarg de la història. A més, el lector es pot preguntar què s’haurà fet d’aquest nen just després de saber que a en Viktor i a la Johanne els traslladen a camps de concentració, ja que la Johanne era la peça clau per salvar la vida d’en Parviz, segons el pla d’en Viktor.

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.