Entrevista a Pilarín Bayés

 

Ninotaire (Vic, 1941)

Pilarín Bayés, néta del pintor Joaquim Vayreda, és una ninotaire catalana, la més coneguda i estimada. El seu desig és arribar als 1000 llibres publicats en diferents llengües. És una gran artista i una gran treballadora. Encara ara, als seus 76 anys treballa dotze hores diàries. La seva família sempre li ha donat suport. És mare de quatre fills i àvia de 7 néts.

 

Va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona on va ser descoberta per la pedagoga Marta Mata quan buscava estudiants per a tirar endavant la col·lecció infantil de l’Editorial La Galera. Va començar  el 1964 dibuixant ninots en la revista Cavall Fort i des d’aleshores no ha parat. Té un estil inconfusible.

Les petites històries (més de 250 números), de l’editorial Mediterrània, desperten la curiositat per la cultura i les tradicions en els infants.

 

Punyeta! (consells d’una àvia als seus néts), de l’editorial Ara llibres, un llibre amb més lletra que dibuixos on reflexiona sobre les coses que tenen importància a la vida.

 

Al meu càmera, en Marc, i a mi la Pilarín ens va rebre amablement a casa seva a Vic el dia 29 d’agost de 2017 i ens va regalar signats dos llibres seus i aquesta entranyable conversa:

Pilarín Bayés al jardí de la seva casa de Vic

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.