SENYORA MAYR

 

1. És un personatge secundari.

 

2. Descripció general: La intervenció de la senyora Mayr en la història és molt breu. Aquest personatge apareix en el moment en què en Viktor i la Johanne són detinguts i trets a la força de l’edifici on habiten. En Viktor, en veure la senyora Mayr, la veïna de la planta baixa, la va a auxiliar i ajudar per caminar. Un soldat se’ls hi apropa i aparta d’un cop violent  en Viktor de la dona i aquest la dispara amb la metralladora perquè creia que els hi seria inútil al camp de treball.

3. Descripció física: Segons el que descriu el narrador, la senyora Mayr és “una dona gran que vivia a la planta baixa, i ja que quasi bé no podia aguantar-se dreta”. És una descripció molt curta però suficient per tal que el lector s’imagini de seguida aquest personatge. Aquesta breu descripció ja dóna pas a justificar el perquè en Viktor té la reacció que té en veure-la.

 

4. Funció del personatge i relació del personatge amb el públic: La breu aparició de la senyora Mayr en la història fa veure al públic tres coses. La primera és la reacció d’en Viktor que té en veure-la, i així podem saber que és una persona generosa i disposada a ajudar els altres en qualsevol situació. La segona és transmetre al lector l’horror i la bestialitat que els jueus rebien del tracte dels nazis; un tracte sense pietat i sent completament conscients que les seves vides estaven a les seves mans. La tercer i última funció d’aquest personatge és per donar acció i augmentar la tensió en la història. Fins en aquell punt, les morts aparegudes en la història són narrades per en Viktor des d’un punt de vista extern. Però la mort de la senyora Mayr és la primera que veu amb els seus propis ulls i amb què està totalment involucrat.

Segueix-me  

  • Blanco Icono de Instagram
  • Icono social Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Icono social Vimeo
  • YouTube Social  Icon

© 2018 per Valèria Cuní Capellà.